TUZLARIJE - BILTEN TK

29.04.2008.
Univerzitet u Tuzli
Multimedijalni centar namijenjen svim studentima


Danas je u Studentskom centru Univerziteta u Tuzli održana svečanost otvaranja Multimedijalnog centra koji je namijenjen svim studentima Univerziteta u Tuzli. Centar je otvorila federalna ministrica obrazovanja i nauke Meliha Alić rekavši da će Multimedijalnim centrom olakšati rad i učenje studenata. 100 000 KM čine se kao skromna sredstva ali to je samo početak poboljšanja uslova za rad i učenje. Kantonalna ministrica Mirzeta Hadžić Suljkić, Ismet Pirić, direktor Studentskog centra Univerziteta u Tuzli, kao i predsjednik Unije studenata Edin Eminović, zahvalili su se, te kratko obratili prisutnima.



Multimedijalni centar se sastoji od 7 kompjutera sa odgovarajućom opremom. Opremljen je zajedničkom inicijativom Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke i Studentskog centra Univerziteta u Tuzli. Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke je za ovaj projekt (kupovina kompletne opreme) izdvojilo 15.000 KM.



Inače, Federalno ministarstvo je u 2007. godini za Studentski centar u Tuzli izdvojilo ukupno 70.000 KM u svrhu poboljšanja studentskog standarda studenata Univerziteta u Tuzli, tako da se osim navedenog realiziraju još dva projekta – sanacija sanitarnih čvorova i popravka krova na Paviljonu II.

S.M.