TUZLARIJE - BILTEN TK

10.05.2012.
U MUP-u TK predstavljen istraživački projekat
˝Percepcija i stavovi uposlenika o stanju u organizacionim jedinicama MUP-a TK˝




Jučer je u sali MUP-a TK prezentovan istraživački projekat pod nazivom "Percepcija i stavovi uposlenika o stanju u organizacionim jedinicama MUP-a TK", koji je uradio Centar za socijalne inovacije, uz pomoć i koordinaciju ministra MUP-a TK Bege Gutića. Prezentaciji su, pored menadžmenta MUP TK-a i autora navedenog projekta, prisustvovali načelnici policijskih uprava i komandiri policijskih stanica MUP-a TK.



U obraćanju prisutnima ministar Gutić je istakao da je ovo pionirski projekat u istraživanju percepcije policijskih službenika u BiH i da će rezultati biti svojevrsna pomoć prilikom izrade i definisanja budućih planova i programa rada MUP-a TK, odnosno važnih pitanja kao što su uređivanje organizacionih jedinica, motivacija, unapređenje društvenog statusa policije i sl.



Tokom prezentacije zaključeno je da se radi o jedinstvenoj studiji u BiH, da prezentirano stanje u organizacionim jedinicama MUP-a TK oslikava realnu sliku stanja u MUP-u TK, kao i da će navedeno istraživanje poslužiti u daljem razvoju i istraživanjima percepcije policijskih službenika.