TUZLARIJE - BILTEN TK

10.05.2012.
Vlada TK
Donesena Odluku o utvrđivanju uslova, kriterija i postupka za dodjelu kredita studentima

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o utvrđivanju uslova, kriterija i postupka za dodjelu kredita redovnim studentima prvog ciklusa/dodiplomskog studija po osnovu materijalnog položaja i socijalnog statusa i Odluku o utvrđivanju uslova, kriterija i postupka za dodjelu kredita redovnim studentima prvog ciklusa/dodiplomskog studija koji su ostvarili natprosječan uspjeh.

Studentski kredit redovnim studentima prvog ciklusa/dodiplomskog studija dodjeljivat će se u ukupnom godišnjem iznosu od 1.200 KM po studentu, a studenti za koje se vrši subvencioniranje smještaja i ishrane u studentskim centrima ne mogu biti korisnici studentskog kredita.

Pravo na dodjelu kredita imaju državljani Bosne i Hercegovine koji imaju status redovnog studenta pod uslovima da imaju mjesto prebivališta na području Kantona, da imaju mjesto boravišta u statusu raseljene osobe na području Kantona, ili da su prije ostvarenog povratka imali status raseljene osobe na području Kantona, da su u tekućoj akademskoj godini prvi put upisali određenu godinu studija, da ne primaju kredit, nagradu ili stipendiju od drugog davaoca u ukupnom godišnjem iznosu većem od 1.000, 00 KM, te da ne primaju kredit, nagradu ili stipendiju od drugog kantonalnog organa koji se finansira iz Budžeta Kantona.

Odlukom su također definirani i kriteriji za dodjelu kredita, na osnovu kojih će biti izvršeno bodovanje kandidata i formirane liste dobitnika kredita. Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK će raspisati konkurse za dodjelu kredita za tekuću godinu i iste objaviti u dnevnom listu i web stranici Ministarstva.




Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK