TUZLARIJE - BILTEN TK

04.06.2012.
Ministarstvo za rad socijalnu politiku i povratak
Posjeta predstavnika Univerziteta primjenjenih nauka Sjeverozapadne Švicarske


Povodom saradnje u okviru projekta „Uticaj različitih konteksta socijalizacije na razvoj maloljetničke delinkvencije u poslijeratnoj BiH - preporuke za prevenciju i intervenciju“ i prezentacije preliminarnih rezultata istraživanja ministar za rad, socijalnu politiku i povratak TK Sead Hasić upriličio je danas prijem za predstavnike Univerziteta primjenjenih nauka Sjeverozapadne Švicarske (UASNW) Fakultet za socijalni rad iz Bazela, Prof. Dr. Eva Tov, Dr. Miryam Eser i Lic.phil. Barbara Schürch, a prijemu je kao koordinator BiH istraživačkog tima prisustvovala i prof. dr. Esmina Avdibegović.



Ministar Hasić se zahvalio na podršci i saradnji, te izrazio potrebu da rezultati istraživanja proizvedu mjere koje su praksi primjenjive i koje će doprinijeti prevenciji maloljetničke delinkvencije. Takođe je izrazio potrebu kontinuiteta u započetom procesu i posebnu potrebu edukativne podrške Centrima za socijalni rad koji su nadležni za rad sa pojedincima i porodicama.

Naime Ministarstvo je 2010. godine potpialo ugovor o saradnji na projektu čiji su nositelji Univerzitet primjenjenih nauka Sjeverozapadne Švicarske (UASNW) Fakultet za socijalni rad iz Bazela, Filozofski, Edukacijsko-rehabilitacijski i Medicinski fakultet Univerziteta u Tuzli, Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak Vlade Tuzlanskog kantona i NVO Centar za terapiju i rehabilitaciju „Vive žene“ Tuzla.

Sutra (05.06. 2012. godine) će se na Univerzitetu u Tuzli održat i konferencija na ovu temu.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje