TUZLARIJE - BILTEN TK

30.04.2008.
Prvomajska čestitka premijera Tuzlanskog kantona Enesa Mujića


Proslava Prvoga maja, Medunarodog praznika rada, više je od samog praznovanja, jer ovaj dan nas podsjeća na težnju radnika za ostvarivanje većih radničkih prava i na poštovanje koje bi svako društvo moralo imati prema radnicima, ljudima koji čine krvotok svake zajednice .

I ove godine proslavljamo ga svečano, svjesni brojnih problema i zadataka koje treba riješiti da bi se poboljšao položaj radnika i uposlenika. Imperativ svakog, pa i našeg društva, mora biti borba za rad, obnova i pokretanje privrednih kapaciteta, zapošljavanje, socijalna sigurnost i zaštita svakog gradanina, bez obzira na aktuelne tržišne trendove u kojima se često zaboravljaju prava radnika.
Tuzlanski kanton imat će na planu zalaganja za prava i boljitak radnika-posebne obaveze i to će biti naše trajno opredjeljenje.

U to ime svim gradanima Tuzlanskog kantona, onima ma koji rade i onima koji se bore za ostvarenje prava na rad, u ime Vlade i svoje lično ime upućujem iskrene čestitke u povodu Prvog maja, Medunarodnog praznika rada.



Premijer

Mr.sc.Enes Mujić

Priredio(la): S.M.