TUZLARIJE - BILTEN TK

12.06.2012.
U povodu osvajanja 3. mjesta na državnom prvenstvu iz matematike
Ministrica obrazovanja primila Nariju Djedović i nastavnika Marka Pavlovića

Ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona prof. dr. Nađa Avdibašić-Vukadinović, danas je primila u posjetu učenicu Nariju Djedović i nastavnika Marka Pavlovića iz OŠ “Sveti Franjo” Tuzla.


Povod za prijem je osvajanje 3. mjesta na državnom prvenstvu iz matematike, koje je Nariju svrstalo među šest najuspješnijih bosanskohercegovačkih matematičara, koji će od 25. do 29. juna nastupiti na Balkanskom prvenstvu iz matematike u Grčkoj. Inače ovo takmičenje je najveći rang takmičenja za učenike i učenice osnovnih škola, iz ove oblasti.

“Ovo je značajan uspjeh i nije iznenađenje, tim prije što su Tuzla i prostor Tuzlanskog kantona u ranijem periodu iznjedrili takmičare – matematičare čiji je domet dostizao i do učešća na olimpijadama matematičara, koji su se vraćali sa ostvarenim najsjajnijim odličjima”, kazala je ministrica Avdibašić-Vukadinović, te iskoristila priliku da Nariji i nastavniku Pavloviću čestita i zaželi uspjeh i dobro zdravlje u životu, a posebno uspjeh i sreću na predstojećoj Balkanijadi. Također, ministrica je uputila čestitke na postignutom uspjehu roditeljima i menadžmentu Osnovne škole “Sveti Franjo” Tuzla.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK