TUZLARIJE - BILTEN TK

26.06.2012.
Biskup vrhbosanski Monsinjor Pero Sudar posjetio ministricu obrazovanja u Vladi TK


U okviru posjete Tuzli i Katoličkom školskom centru u Tuzli Pomoćni biskup vrhbosanski Monsinjor Pero Sudar, članovi Pedagoškog vijeća, kao i članovi uprave Katoličkog školskog centra u Tuzli posjetili su danas ministricu obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona Nađu Avdibašić Vukadinović.



Ovom prilikom razgovaralo se o nastavnom planu i programu Centra, broju nastavnih sedmice, te udžbenicima koji se koriste u nastavnom procesu, kao specifičnostima ove obrazovne institucije, te načinima budućeg djelovanja.

„Ministarstvo je uvijek otvoreno da zajedno sa upravom Centra razgovara o svim potrebama i eventualnim poteškoćama u radu Katoličkog školskog centra. To je naša i obaveza imajući u vidu zavidne rezultate koje učenici ovih škola svake godine ostvaruju“, istakla je ovom prilikom ministrica Nađa Avdibašić Vukadinović.

Inače, Pedagoško vijeće svoje redovne sjednice održava i u katoličkim školskim centrima širom Bosne i Hercegovine. U ukupno 14 škola nastavu pohađa oko 5.000 učenika istaknuto je tokom današnje posjete.
„Veoma je značajno da nastavu pohađaju učenici svih konfesija na što smo posebno ponosni“, rekao je Monsinjor Sudar, te dodao da Katolički školski centar u Tuzli i ostali centri i škole ne žele ni u čemu biti izuzetak u odnosu na druge škole. „Naš interes jeste da budemo tretirani jednako kao i svi ostali segmenti obrazovnog sistema na području gdje te škole djeluju, uz uvažavanje određenih posebnosti koje ove škole imaju“, istakao je Sudar.

Ministrica Avdibašić Vukadinović je izrazila zadovoljstvo današnjom posjetom, te istakla očekivanje da će se dosadašnja dobra saradnja i odnosi koje Ministarstvo i ostale strukture obrazovnog sistema Tuzlanskog kantona imaju sa Katoličkim školskim centrom u budućem periodu i dalje razvijati, a sve s ciljem dobrobiti učenika i djece u školama.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK