TUZLARIJE - BILTEN TK

29.06.2012.
Bosanski kulturni centar Tuzla
Održan sastanak sa predsjednicima krovnih boračkih organizacija TK


Predstavnici Uprave i menadžmenta JU Bosanski kulturni centar TK Tuzla, predsjednik Upravnog odbora akademik Enver Mandžić i direktor BKC-a Tuzla mr.sc. Semir Fejzić upriličili su danas prijem i održali radni sastanak sa svim predsjednicima krovnih boračkih organizacija Tuzlanskog kantona (Udruženje porodica šehida i poginulih boraca TK, Saveza RVI TK, Saveza demobiliziranih boraca TK, Jedinstvene organizacije boraca TK).



Na sastanku se govorilo o dosadašnjoj podršci i saradnji između BKC Tuzla i navedenih boračkih organizacija, te zajedničkim planovima i projektima za naredni period.
„Zadovoljan sam što Bosanski kulturni centar Tuzla zadnjih nekoliko godina kroz pravno i normativno utemeljene akte, značajno pomaže u realizaciji programskih sadržaja boračkim organizacijama sa područja Tuzlanskog kantona. Dali smo posebno mjesto pripadnicima boračkih organizacija kada je u pitanju korištenje svih naših resursa. Smatramo da je to naša moralna i svaka druga obaveza da boračkoj populaciji vratimo mjesto koje im pripada u društvu. Kao društveno odgovorna institucija želimo da, kao što je to bilo do sada, boračka udruženja te njihovi članovi imaju zaslužene povlastice kada je u pitanju Bosanski kulturni centar Tuzla“, kazao je direktor BKC-a Tuzla Semir Fejzić.

Fahrudin Hasanović, predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida TK-a izrazio je zahvalnost Upravnom odboru i menadžmentu BKC-a Tuzla kazavši da ovu instituciju smatra svojom drugom kućom. „Bosanski kulturni centar Tuzla pomogao je u organizaciji i realizaciji brojnih manifestacija, skupština i obilježavanja značajnih datuma kada su u pitanju boračke organizacije Tuzlanskog kantona“.



„Odlična saradnja koju smo imali sa BKC-om Tuzla kao i podrška koja će se, siguran sam, nastaviti i dalje treba da posluži kao primjer drugim institucijama kako da se ophode s poštovanjem prema boračkim udruženjima i njihovim članovima“, kazao je Faruk Šahović, Predsjednik Jedinstvene organizacije boraca TK-a,
Nijaz Hodžić, predsjednik Saveza demobiliziranih boraca TK, također, je izrazio zahvalnost i podsjetio prisutne na dugogodišnju pozitivnu saradnju sa BKC-om Tuzla. “Ovo je jedna od rijetkih institucija koja visoko profesionalno podržava sve aktivnosti boračkih organizacija uključujući i Savez demobiliziranih boraca TK, što je vrijedno svake pohvale”.


Predsjednici Udruženja porodica šehida i poginulih boraca TK, Saveza RVI TK, Saveza demobiliziranih boraca TK, Jedinstvene organizacije boraca TK, u svojim diskusijama na sastanku, dali su punu podršku Upravnom odboru i menadžmenta BKC-a Tuzla uvjereni da će se dobra saradnja nastaviti i ubuduće. „Nije bilo momenta da našim zahtjevima nije odgovoreno profesionalno od strane BKC-a Tuzla. Podrška nam nikada nije izostala, tako da i mi dajemo puno podršku aktivnostima i daljem radu ove institucije iza koje stojimo u potpunosti“, zaključili su predsjednici udruženja na današnjem sastanku.

BKC Tuzla

Priredio(la): BKC