TUZLARIJE - BILTEN TK

01.05.2008.
Vlada TK
Utvrđeni krireriji za kapitalne transfere


Vlada Tuzlanskog kantona na juče održanoj sjednice (30.04) usvojila je Odluku kojom su utvrđeni kriterije za raspodjelu sredstava planiranih u budžetu Tuzlanskog kantona za 2008. godinu za kapitalne transfere.

Na ovoj poziciji ukupno je planirano 8 174 000, 00 KM. Ova sredstva bit će dodjeljivana nižim nivoima vlasti, neprofitnim organizacijama i pojedincima na osnovu podnesenih zahtjeva.

Sredstva su predviđena za sljedeće projekte - sanacija i izgradnja putne infrastrukture, sanacija i izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže, nabavka medicinskih uređaja, izgradnja ulične rasvjete, sanacija i izgradnja zdravstvenih, obrazovnih, sportskih, kulturnih i vjerskih objekata kao i nabavka neophodne opreme, pomoć javnim preduzećima za nabavku opreme i održavanje infrastrukture čije je funkcionisanje od interesa za Tuzlanski kanton, promocija turizma i stvaranje tehničkih uslova za razvoj turizma na području Tuzlanskog kantona.

Usvojen je i Program raspodjele sredstava namijenjenih za kapitalne transfere.
Za projekte općina bit će usmjereno 4 127 410, 00 KM. Preostala sredstva u najvećoj mjeri bit će realizovana za dogradnju, rekonstrukciju i opremanje školskih i objekata kulture.

Za rekonstrukciju putne infrastrukture, koja će biti realizovana u skladu sa Programom Direkcije cesta Tuzla odobreno je 1 550 000, 00 KM, a za rekonstrukciju, održavanje i nabavku opreme za Međunarodni aerodrom Tuzla odobreno je 532 690, 00 KM.

Priredio(la): S.M.