TUZLARIJE - BILTEN TK

04.07.2012.
Ministar Čačković sa predstavnicima Ministarstva kulture i turizma Republike Turske


Povodom potpisivanja Sporazuma o tehničkoj suradnji Ministarstva kulture i turizma Republike Turske i Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK gospodin Aziz Čačković i predsjednik Turističke zajednice TK gospodin Hasan Sejdinović su se susreli i razgovarali sa tajnikom Ministarstva kulture i turizma Republike Turske Nj.E. gospodinom Ozgur Ozaslanom i atašeom za kulturu i turizam pri ambasadi Republike Turske u BiH gospodinom dr. Cengiz Aydinom.



Tom prilikom je uvaženim gostima iz Turske prezentirano stanje u turističkoj djelatnosti na području Tuzlanskog kantona, kao iperspektive razvoja turizma u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

Uvaženi gosti nisu krili zadovoljstvo onim što su čuli i izrazili interesovanje da u narednoj posjeti BiH obiđu i područje Tuzlanskog kantona, te izrazili spremnost da turističkim djelatnicima s prostora Tuzlanskog kantona pruže svu materijalnu i tehničku podršku u procesima promocije i prezentacije turističke ponude Tuzlanskog kantona, kako kroz svoja turistička predstavništva u svijetu, tako i mogućnosti učešća na respektabilnim sajamskim manifestacijama u Turskoj.

Otvaraju se mogućnosti tehničke suradnje kroz edukaciju turističkih radnika, kao i zajedničkog rada na odgovarajućim projektima.

Resornom ministarstvu i Turističkoj zajednici Tuzlanskog kantona odato je priznanje za napore koje čine u razvoju i prezentaciji turističke ponude TK, te je najavljena puno konkretnija suradnja u pripremi narednog sajma turizma koji se održava u Lukavcu.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje