TUZLARIJE - BILTEN TK

10.07.2012.
Kompleksi “Mellain” i “Panonska jezera” predstavljeni gostu iz Dubaija




Ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK gospodin Aziz Čačković i predsjednik Turističke zajednice TK gospodin Hasan Sejdinović, sa vlasnikom kompanije “Al Rawabi dairy” iz Dubaija gospodinom Ahmedom dr. Eltiganijem, posjetili su gradilište najvećeg i najznačajnijeg investicionog poduhvata u zemljama regije, gradilište stambeno-poslovnog objekta “Mellain” u Tuzli.

Od strane uvaženog gosta izražen je veliki interes za dio ovog kompleksa koji se odnosi na zdravstveno-rekreativni turizam, te je pokazana zainteresiranost za daljnje razgovore o mogućnostima suradnje partnera iz Dubaija da doo “Uni Bristol”.

Nakon ove posjete gostima je upriličen obilazak kompleksa “Panonska jezera”, trenutno jedne od najzanimljivijih turističkih atrakcija regiona, što dokazuju brojni posjetitelji sa područja BiH i regije.

Uvaženi gost iz Dubaija nije krio oduševljenje projektom i kompleksom “Panonskih jezera” i tom prilikom je naglasio da bi na ovim i ovakvim projektima Tuzli pozavidjele i mnoge, daleko značajnije, svjetske turističke destinacije.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK