TUZLARIJE - BILTEN TK

10.07.2012.
Ministarstvo razvoja i poduzetništva TK
Nastavljeni razgovori o inostranim ulaganjima


U prostorijama Ministarstva razvoja i poduzetništva jučer su nastavljeni razgovori sa Dr. Ahmedom Eltiganijem generalnim menadžerom kompanije Al Rawabi Dairy. Tokom razgovora ministrica Bilanović je predstavila glavne aktivnosti Ministarstva razvoja i poduzetništva posebno na planu unapređenja poslovnog ambijenta. Osim toga, naglašene su osnovne karakteristike Tuzlanskog kantona sa aspekta mogućnosti finansiranja i mjere koje vlada Tuzlanskog kantona sa resornim ministarstvima poduzima za poboljšanje ambijenta za inostrana ulaganja.



Kako ističe gospodin Eltigani neka od područja ulaganja za koja je zainteresirana kompanija Al Rawabi Dairy su prozvodnja stočne hrane, prerada mlijeka i mliječnih prerađevina kao i ulaganje u turističke potencijale, o čemu su vođeni detaljniji razgovori.

Nakon sastanka u Ministarstvu razvoja i poduzetništva, ministar trgovine, turizma i saobraćaja, Aziz Čačković, koji je također prisustvovao sastanku, je upriličio posjetu Mellain Centru, objektu u izgradnji koji će u svojoj ponudi imati značajne turističke i banjsko-rekreativne potencijale, kao i kompleksu Panonskih jezera.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje