TUZLARIJE - BILTEN TK

28.07.2012.
MZ Škahovica
Veseli Brijeg - svečano otvorena dionica puta

U petak je svečano otvorena i puštena u promet dionica novoasfaltiranog puta u MZ Škahovica u zaseoku Veseli Brijeg.
Oko 25 domaćinstava i 150 mještana Škahovice u zaseoku Veseli Brijeg od danas ima znatno olakšane svakodnevne uslove za život.



Naime, investicijom Općine Gračanica od oko 25000 KM asfaltirana je dionica od 200 metara puta u pomenutom naselju, koje doskora nije imalo asfalta a lokalni put je bio u devastiranom stanju. I ovim potezom Općina Gračanica je pokazala da se brine i o onim kategorijama društva koje se veoma često nalazi na samoj margini društvenog života - riječi su općinskog načelnika Nusreta Helića prilikom obraćanja prisutnim mještanima.

Naselje Veseli Brijeg je jedno od rijetkih romskih naselja ne samo na području naše općine nego i šire koje trenutno ima odlične uslove za život mještana. Prošle godine urađena je kanalizacija, rasvjeta je od ranije postavljena, od danas i asfalt, a jedini problem koji još uvijek muči mještane je odvoz smeća i to će biti naredni korak u rješavanju svih komunalnih pitanja mještana zaseoka Veseli Brijeg u MZ Škahovica Svečanom otvaranju dionice puta prisutvovao je i mr Mehmed Mujić, Savjetnik za pitanja Roma u Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona. On je istakao da je Općina Gračanica jedna od rijetkih, pozitivnih primjera dobre podrške koju pruža romskoj populaciji.


Načelnik Helić je na kraju ove svečane posjete prošetao kompletnom dionicom asfaltiranog puta zajedno sa mještanima, porazgovarao sa većinom o njihovim problemima, te obećao i dalju pomoć općine Gračanica, ne samo romskoj populaciji u ovoj mjesnoj zajednici, nego i svim romima sa područja naše općine.

Priredio(la): Udruženje EPR