TUZLARIJE - BILTEN TK

18.07.2012.
Razvoj malih i srednjih preduzeća na području Federacije BiH


Realizacija projekta „Harmonizacija strategija i akcionih planova usmjerenih na razvoj malih i srednjih preduzeća na području Federacije BiH“ bila je tema sastanka kojeg su sa sa prof.dr. Bahrijom Umihanićem upriličile ministrica razvoja i poduzetništva Dijana Bilanović, sa saradnicom Nisvetom Osmić.



Pomenuti projekat realizuje Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta uz podršku Svjetske banke, a cilj je da se prikupe i analiziraju informacije o postojećim dokumentima strategija razvoja i akcionih planova na različitim nivoima vlasti u Federaciji BiH, koji obuhvataju oblast razvoja malih i srednjih preduzeća kako bi se identifikovale mogućnosti njihove harmonizacije i definisale preporuke za harmonizaciju, te osigurala sinergija i maksimizirali efekti implementacije aktivnosti za razvoj malih i srednjih preduzeća.

Ovom prilikom razmatrane su i druge mogućnosti saradnje i buduće zajedničke aktivnosti Ministarstva razvoja i poduzetništva i Ekonomskog fakulteta na polju unapređenja poduzetničkog ambijenta za mala i srednja preduzeća na području Tuzlanskog kantona.



Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK