TUZLARIJE - BILTEN TK

16.07.2012.
Zajednički cilj uprave kluba, općinskih i kantonalnih vlasti TK
Vraćanje Slobode na stare staze slave


- Vlada Tuzlanskog kantona nikada nije napustila Fudbalski klub "Sloboda" i u narednom periodu nastojat ćemo, u skladu sa našim mogućnostima, pružiti podršku ovom sportskom brendu grada Tuzle i Tuzlanskog kantona, istakli su danas premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević i ministrica obrazovanja Tuzlanskog kantona Nađa Avdibašić Vukadinović.



Naime, na danas upriličenom sastanku sa predstavnicima novog rukovodstva Fudbalskog kluba "Sloboda" Premijeru i ministrici su predstavljene trenutne aktivnosti i planovi kluba u narednom periodu.

- Trenutni prioriteti su sklapanje ekipe i organizovanje priprema pred početak prvenstva u Prvoj ligi FBiH, a osnovni cilj je povratak Slobode, već naredne sezone, u Premijer ligu BiH, te u vrh bosanskohercegovačkog fudbala, gdje Sloboda neosporno i pripada, rekao je ovom prilikom predsjednik uprave i sportska legenda kluba sa "Tušnja" Mersed Kovačević i dodao da "Sloboda" mora biti transparentna, otvorena, ali i društveno i finansijski odgovorna ekipa.

Premijer i ministrica su ovom prilikom izrazili svoje zadovoljstvo što su legende Slobode preuzele rukovođenje klubom, te su istakli da je i zadatak Vlade Tuzlanskog kantona da pomogne vraćanje Slobode na stare staze slave.

- Cilj svih nas jeste jaka i dobro organizovana Sloboda, kao sportski predstavnik Tuzle i cijelog Tuzlanskog kantona, istakao je premijer Čaušević.

U ime Fudbalskog kluba "Sloboda" današnjem sastanku su, osim predsjednika uprave, popularnog Mesketa, prisustvovali i predsjednik Skupštine FK "Sloboda" Mirsad Muharemagić i predsjednik stručno – tehničke komisije Dževad Šećerbegović.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje