TUZLARIJE - BILTEN TK

13.07.2012.
Ministarstvo razvoja i poduzetništva TK
Obavještenje za potencijalne korisnike grant i kreditnih sredstava


Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona obavještava potencijalne korisnike grant i kreditnih sredstava da je federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta dana 04.07.2012. godine raspisalo Javni konkurs za odabir korisnika grant i kreditnih sredstava za 2012. godinu.

Raspodjela grant sredstava vršit će se po sljedećim programima:
• Izgradnja poduzetničke infrastrukture
• Poticaji inovatorima-pojedincima
• Poticaj udruženjima, komorama i obrazovnim institucijama
• Tehničko usklađivanje (uvođenje ISO, HACCP standarda i osiguranje CE znaka)
• Poticaji tradicionalnim i starim obrtima
• Poticaj poduzetništvu žena
• Poticaj poduzetništvu mladih
• Subvencioniranje kamata na poduzetničke kredite
• Potpora organiziranju sajmova, okruglih stolova, konferencija, seminara, natjecanja i sl.

Kreditna sredstva za realizaciju Programa plasirat će se putem Razvojne banke Federacije BiH, na revolving osnovi s rokom povrata sredstava na JRT Proračuna Federacije BiH do sedam godina, grace periodom do dvije godine i kamatnom stopom od 1, 5% na godišnjoj razini.

Cilj programa je pružiti finansijsku potporu subjektima male privrede koji imaju dovoljne proizvodne kapacitete ili izgrađuju nove kapacitete, a neophodna su im dodatna ulaganja u osnovna i obrtna sredstva. Dodatna ulaganja će omogućiti pokretanje i održavanje postojeće proizvodnje, pružanja usluga, veće iskorištavanje kapaciteta, održavanje postojećih radnih mjesta, očuvanje postojećeg broja subjekata malog gospodarstva, prevladavanje negativnih učinaka ekonomske krize, novo upošljavanje i povećanje izvoza.
Svu potrebnu dokumentaciju za sudjelovanje na ovom javnom konkursu možete preuzeti elektronskim putem na internet stranici Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta www.fmrpo.gov.ba (izbornik NATJEČAJ - POTICAJI 2012 - KREDITNA SREDSTVA) ili u prostorijama Federalnog ministarstva u Mostaru, dr. Ante Starčevića bb (Hotel „ERO“), svakim radnim danom u vremenu od 10:00 do 14:00 sati.

Rok za dostavu prijava je 30 (trideset) dana od dana objavljivanja Javnog konkursa u „Službenim novinama Federacije BiH“, odnosno do 03.08.2012.godine, izuzev za projekt br.3 „Stipendiranje učenika koji se obrazuju za tradicionalne i stare zanate“ čiji je rok za dostavu prijava 01.10.2012. godine.

Za dodatne informacije možete se obratiti na sljedeće kontakte:
Federalno Ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta
Tel.: +387(0)36/449-120
Faks: +387(0)36/449-122
Web: www.fmrpo.gov.ba
E-mail: [email protected]

Ministarstvo razvoja i poduzetništva TK
Tel/fax.: +387(0)35/288-951
Web: www.vlada.tk.kim.ba
Email: [email protected]

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje