TUZLARIJE - BILTEN TK

31.07.2012.
Uručena pomoć Udruženju roditelja djece – osoba sa autizmom


Ministrica zdravstva Tuzlanskog kantona prof. dr. sc. Nada Pavlović-Čalić jučer je posjetila Udruženje roditelja djece-osoba sa autizmom “Urdosa”. Tokom radne posjete upoznala se sa aktivnostima Udruženja te osnovnim principima rada, a u razgovoru sa domaćinima, roditeljima i zaposlenim osobljem istaknuto je da su autistična djeca jedna od najpogođenijih kategorija djece sa posebnim potrebama.



U duhu moralnih i etičkih principa Ministrica je na obostrano zadovoljstvo predstavnicima Udruženja uručila sredstva koja je za sufinansiranje ljetnjih aktivnosti koje će se održati u odmaralištu Seline kod Zadra, Republika Hrvatska, ovom udruženju nedavno odobrila Vlada Tuzlanskog kantona, .

U okviru ovih aktivnosti uključen je rehabilitacijski tretman za djecu-osobe sa autizmom i za njihove porodice, kao i edukacijski seminar od strane Centra za autizam Zagreb, koji će svakako biti od velike pomoći porodicama autista.

Ministarstvo zdravstva TK-a će i dalje pratiti rad udruženja i u okviru svojih mogućnosti pomoći realizaciju ovakvih aktivnosti.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje