TUZLARIJE - BILTEN TK

03.09.2012.
Ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta
Radna posjeta Osnovnoj školi „Sveti Franjo“


Ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona prof. dr. Nađa Avdibašić- Vukadinović i Mersija Jahić, pomoćnica ministrice za obrazovanje upriličile su radnu posjetu Osnovnoj školi u sastavu Katoličkog školskog centra „Sveti Franjo“ u Tuzli.



Povod za posjetu je početak nove školske 2012/13. godine, a posjeta je ujedno bila i prilika da se iskaže podrška u radu i uputi čestitka za početak nove školske godine.

Ministrica prof.dr. Nađa Avdibašić-Vukadinović je izrazila zadovoljstvo cjelokupnim radom, angažmanom i kreativnošću svih uposlenika Škole. U povodu početka nove školske godine, ministrica je učenicima i ove godine uputila dobre želje za uspješno školovanje, zaželjela dobro zdravlje, sretan početak i rad, kako prvačićima koji su prvi put sjeli u školske klupe, tako i svim učenicima, roditeljima i zaposlenicima u osnovnim i srednjim školama na području Tuzlanskog kantona.

S obzirom na aktuelnu situaciju, a vezano za angažman nastavnog osoblja u nastavi, ministrica Avdibašić-Vukadinović još jednom je istakla važnost poštivanja dogovora, koji je postignut na sastanku sa direktorima škola, da se do okončanja konkursne procedure ispoštuje dogovor koji je uputilo Ministarstvo, te da se angažuju uposlenici koji su bili u nastavnom procesu u prethodnoj školskoj godini.

Na sastanku, koji je upriličen ovim povodom, Žana Altumbabić direktorica Osnovne škole „Sveti Franjo“, zahvalila se ministrici što je ukazala čast svojim dolaskom i na lijepim željama koje je uputila za početak nove školske godine kako prvačićima, učenicima, tako i uposlenicima te je istakla: „Ako je početak školske godine uspješan, možemo pretpostaviti da će takva biti i cijela godina. U ovoj školskoj godini upisali smo 68 učenika u prvi razred, te upućujemo zahvalnost roditeljima što ukazuju povjerenje našoj školi.“

Priredio(la): MONKS TK