TUZLARIJE - BILTEN TK

31.08.2012.
Održana 21. vanredna sjednica Vlade Tuzlanskog kantona
Razrješenje predsjednika i članova Upravnog odbora Univerziteta u Tuzli


Na danas održanoj vanrednoj sjednici, Vlada Tuzlanskog kantona je na prijedlog Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta donijela sljedeća Rješenja:

- Rješenje o razrješenju predsjednika i članova Upravnog odbora iz reda osnivača Javne ustanove Univerzitet u Tuzli iz razloga neprihvatanja Izvještaja o radu i poslovanju ove ustanove za 2011. godinu od strane Skupštine Kantona

- Rješenje o imenovanju privremenih članova Upravnog odbora Javne ustanove Univerzitet u Tuzli iz reda osnivača na period do 60 dana

Prethodno je na redovnoj sjednici Vlada Tuzlanskog kantona donijela Rješenje o poništenju Rješenja o razrješenju predsjednika i članova Upravnog odbora iz reda osnivača JU Univerzitet u Tuzli, i donijela je Rješenje o poništenju Rješenja o imenovanju predsjednika i članova privremenog Upravnog odbora iz reda osnivača JU Univerziteta u Tuzli. To su rješenja koja su donesena na sjednici Vlade održanoj 24.08.2012. godine.

Također, Vlada je donijela Odluku o stavljanju van snage Odluke o razlozima, principima i postupku prijevremenog razrješenja članova Upravnog odbora JU Univerzitet u Tuzli koje imenuje Vlada Tuzlanskog kantona.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK