TUZLARIJE - BILTEN TK

25.08.2012.
Uskoro nove smjene u UKC-u, Univerzitetu i drugim javnim preduzećima




U okviru kadrovskih pitanja Vlada Tuzlanskog kantona utvrdila je jučer odgovarajuće prijedloge za razrješenja predsjednika i članova upravnih, odnosno nadzornih odbora, i imenovanja privremenih, u onim javnim preduzećima, javnim ustanovama i drugim samostalnim kantonalnim institucijama, čiji izvještaji o poslovanju za 2011. godinu nisu prihvaćeni od strane Vlade, odnosno Skupštine TK, i to: JP za vodoprivrednu djelatnost „Spreča d.d. Tuzla“; JP „Šume Tuzlanskog kantona“ d.d. Kladanj; JZU Univerzitetski klinički centar Tuzla; Zavod zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona i JU Univerzitet u Tuzli.

Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost na Odluku privremenog Upravnog odbora JU Narodna i univerzitetska biblioteka “Derviš Sušić” Tuzla, o imenovanju mr. sc. Edina Jahića, za vršioca dužnosti direktora JU Narodna i univerzitetska biblioteka “Derviš Sušić” Tuzla.

Također, Vlada je, u skladu sa Zakonom, odredila tri punomoćnika u Skupštinu JP „Međunarodni aerodrom Tuzla“, a imenovala je i privremene školske odbore u 14 osnovnih, odnosno srednjih škola.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje