TUZLARIJE - BILTEN TK

17.08.2012.
Ostale odluke Vlade TK donesene na 50. redovnoj sjednici


Ured za reviziju institucija u Federaciji Bosne i Hercegovine dostavio je Vladi Tuzlanskog kantona Konačan Izvještaj o izvršenoj reviziji finansijskih izvještaja Budžeta Tuzlanskog kantona za 2011. godinu. S ciljem otklanjanja uočenih nedostataka, propusta i nepravilnosti u finansijskim izvještajima, koji su navedeni u Konačnom Izvještaju, donesen je Zaključak kojim su zadužena ministarstva i drugi organi da Uredu za internu reviziju dostave prijedloge mjera za otklanjanje uočenih nedostataka, te da Ured za internu reviziju Vladi kantona dostavi prijedlog Programa mjera za otklanjanje uočenih nedostataka u finansijskim izvještajima Budžeta Tuzlanskog kantona za 2011. godinu.

Usvojena je Informacija o izvršenoj inspekciji zgrada i nabavljene opreme budućih općinskih sudova u Lukavcu i Banovićima. Podržan je stav Ministarstva pravosuđa i uprave o potrebi provođenja dodatnih nabavki informatičke opreme i namještaja za buduće općinske sudove.

Vlada TK je donijela i Odluku o prenosu sredstava sa namjenskog depozita Vlade Tuzlanskog kantona kod Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine na namjenski depozit za subvencioniranje kamata Udruženja za razvoj NERDA, Tuzla, kod Volksbank BH, Filijala Tuzla u iznosu od 150.000 KM.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o odobravanju sredstava sa budžetske pozicije „Troškovi manifestacija“ u iznosu od 32.000 KM DOO „Gradačački sajam“ Gradačac, radi pomoći organizovanja i realizacije manifestacije 39. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije - „Sajam šljive“ u Gradačcu.

Također, donešena je i Odluka o davanju saglasnosti na Odluku o izmjenama Odluke o odobravanju finansijskih sredstava „Tvornici transportnih uređaja“ D.D. Tuzla u iznosu od 200.000, 00 KM, kao pomoć u postizanju ekonomske samoodrživosti.

Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva Tuzlanskog kantona podnijelo je Komisiji za koncesije Tuzlanskog kantona, na odobravanje Studiju ekonomske opravdanosti za eksploataciju mineralne vode na lokalitetu „Ljubače“ u općini Tuzla za dodjelu koncesije privredom društvu „Pivara Tuzla“ d.d. Tuzla, kao i Studiju ekonomske opravdanosti eksploatacije termomineralne vode na lokalitetu Ćehaluša, općina Gračanica, za dodjelu koncesije društvu „Terme“ d.o.o. Gračanica, zbog postojanja javnog interesa za predmetne koncesije. Vlada TK danas je donijela Odluku o pristupanju dodjele koncesije i određivanju koncesora povodom samoinicijativnih ponuda za navedena privredna društva. Kao koncesor određeno je Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva Tuzlanskog kantona.

Vlada je donijela i Odluku o ovlašćenju potpisnika za raspolaganje sredstvima na depozitnom računu Vlade Tuzlanskog kantona kod Razvojne banke Federacije BiH.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Rješenje o imenovanju privremenog Školskog odbora JU Srednja ekonomsko-trgovinska škola Tuzla na period od 90 dana.
Data je prethodna saglasnost za imenovanje predsjednika i članova privremenog Nadzornog odbora JP Radio televizija Tuzlanskog kantona. Također, utvrđen je prijedlog kandidata predstavnika Vlade Tuzlanskog kantona za imenovanje Komisije za izbor predsjednika i članova Nadzornog odbora JP Radio televizija Tuzlanskog kantona.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK