TUZLARIJE - BILTEN TK

16.08.2012.
Sufinansiranje programa pomoći vjerskim zajednicima
Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o utvrđivanju uslova, kriterija i postupka za raspodjelu sredstava za sufinansiranje programa pomoći vjerskim zajednicima, koji će se u skladu sa raspoloživim sredstvima u Budžetu Tuzlanskog kantona za 2012. godinu i Zakonom o izvršenju Budžeta.



Iz sredstava planiranih u Budžetu Tuzlanskog kantona za ove namjene, sufinansirat će se programi vjerskih zajednica koji: se realizuju na području Tuzlanskog kantona osim programa koji se odnose na povratnička mjesta; imaju za cilj obilježavanje i čuvanje tradicije vjerskih zajednica; imaju za cilj zaštitu i čuvanje kulturne baštine naroda u BiH i promociju njihovih kulturnih vrijednosti; imaju za cilj zaštitu vjerskih objekata, odgojno-obrazovnu djelatnost, zdravstvenu i socijalnu zaštitu, karitativnu djelatnost ili izdavačku djelatnost i programi drugog karaktera koji su od interesa za Tuzlanski kanton.

Vlada Tuzlanskog kantona će u skladu sa utvrđenim kriterijima i uslovima iz ove odluke utvrditi Program raspodjele sredstava pomoći vjerskim zajednicama u tekućoj fiskalnoj godini, a sredstva odobravati u skladu sa Programom

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK