TUZLARIJE - BILTEN TK

03.09.2012.
Ministrica obrazovanja zaželjela sretan početak nove školske godine

U povodu početka nove školske godine, ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi TK prof. dr. Nađa Avdibašić-Vukadinović je učenicima i ove godine uputila dobre želje za uspješno školovanje, zaželjela dobro zdravlje, sretan početak i rad, kako prvačićima, koji su prvi put sjeli u školske klupe, tako i svim učenicima, roditeljima i zaposlenicima u osnovnim i srednjim školama na području Tuzlanskog kantona.



Sa svojom pomoćnicom za obrazovanje mr.sc. Mersijom Jahić, ministrica je danas, tokom popodneva, posjetila jednu osnovnu i tri srednje škole u Tuzli: OŠ “Tušanj”, Gimnaziju “Meša Selimović”, Mješovitu srednju građevinsko-geodetsku školu i Mješovitu srednju rudarsko-geološku školu.



Ministrica prof. dr. Nađa Avdibašić-Vukadinović je izrazila zadovoljstvo brojem upisanih učenika u prvi razred Osnovne škole Tušanj, a direktor je obradovao mališane viješću da će dobiti besplatne udžbenike koje je Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta obezbijedilo za sve prvačiće na području Kantona.



Priredio(la): Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sp