TUZLARIJE - BILTEN TK

04.10.2012.
Vlada TK
Sutra je svjetski Dan učitelja

U povodu Svjetskog dana učitelja, koji se obilježava 5. oktobra, danas je u prostorijama Vlade Tuzlanskog kantona upriličena konferencija za medije.



Kako je istaknuto, današnja konferencija je uvod u sutrašnju Svečanu akademiju, na kojoj će biti uručene 23 nagrade i priznanja za životno djelo nastavnicima osnovnih i srednjih škola, kao i uposlenicima Pedagoškog zavoda.
„Radi se o onima koji su za svoj radni vijek zaslužili da ponesu titulu „Naj učitelja“. To su nastavnici koji su preko svog poziva ostvarili svoje životno djelo“, istakla je ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK Nađa Avdibašić Vukadinović i dodala da će se ovom prilikom nagrade uručiti i najboljim učesnicima sportskih igara prosvjetnih radnika, koje su se ovaj puta održale u Banovićima.

Konferenciji za medije osim ministrice Avdibašić Vukadinović i pomoćnice ministra za obrazovanja Mersije Jahić, su prisustvovali Zlatko Ibrišimović, Predsjednik Aktiva direktora srednjeg obrazovanja, predsjednik Aktiva direktora osnovnog obrazovanja Asim Bojić, Sead Jahić, predstavnik Pedagoškog zavoda i predstavnik Društva pedagoga tjelesnog odgoja Tuzlanskog kantona Adem Ferhatović.



Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK