TUZLARIJE - BILTEN TK

27.09.2012.
Udruženje za razvoj NERDA u saradnji sa Vladom TK
Javni poziv za subvencioniranje - refundiranje redovne kamate


Udruženje za razvoj NERDA je 21.09.2012. godine je, u saradnji s Vladom Tuzlanskog kantona, raspisalo javni poziv s ciljem pružanja finansijske podrške razvoju privrednog sektora na području Tuzlanskog kantona.

Javni poziv odnosi se na odabir kandidata za subvencionisanje/refundiranje redovne kamate na kredite privrednim društvima, poduzetnicima i nosiocima poljoprivrednih gazdinstava na području Tuzlanskog kantona u skladu s Programom subvencionisanja redovne kamate na kredite privrednim društvima, poduzetnicima i nosiocima poljoprivrednih gazdinstava za 2012. godinu Vlade Tuzlanskog kantona.

Korisnici Programa u nadležnosti više ministarstava u Vladi TK, što će omogućiti lakši pristup sredstvima, kao i lakše praćenje i analizu efekata ovakve vrste poticaja.

Očekivani efekat realizacije pomenutog Programa je da se podrže kreditni projekti usmjereni ka jačanju konkurentnosti ciljanih korisnika. Kriteriji koji će biti primijenjeni u odabiru najboljih kandidata za subvencionisanje redovne kamate jasno su definisani za svaku kategoriju potencijalnih aplikanata i odnose se na povećanje broja radnih mjesta, zadržavanje postojećih radnih mjesta, kao udio prihoda od izvoza te povrat na aktivu. Ukupan iznos sredstava namijenjenih za subvencionisane/refundiranje redovne kamate je 1.200.000, 00 KM. a nalaze se na namjenskom depozitnom računu Vlade Tuzlanskog kantona kod Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine.

Javni poziv za odabir kandidata za subvencioniranje redovne kamate otvoren je do 21.11.2012. godine.Detaljne informacije i cjelokupna dokumentacija može se preuzeti sa www.nerda.ba.



Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK