TUZLARIJE - BILTEN TK

08.05.2008.
˝Noć šampiona˝ - press konferencija
Zildžić: Spreman sam da vratim ono što je moje kod Ivana


U povodu meča za titulu profesionalnog prvaka svijeta u kick boksu danas je održana press konferecija na kojoj su bili prisutni akteri meča, treneri, menadžeri kao i predstavnici organizacionog odbora, Vlade TK i glavnog sponzora Telekoma BiH.



Za „Noć šampiona„ koja se najavljuje kao spaktakl, vlada veliko interesovanje u cijelom regionu. Očekuje se oko 8000 gledaoca u Mejdanu. Odlični uvodni mečevi između boksera Bosne i Hercegovine i susjedne Hrvatske dobro će zagrijati publiku pred glavni meč u low kicku (85, 1 kg, 5 rundi x 3 minute) za koji se očekuje da će biti oko 22 sata.

Boban Nikić, menadžer Ivana Strugara rekao je da Salko Zildžić uživa veliko poštovanje u Crnoj Gori. Zahvalio se domaćinima naglasivši da su ih dobro dočekali i da su prema njima svi prijateljski raspoloženi.

- Očekujem da će sutra biti pakao, i tako i treba da bude. Neka pobijedi bolji. I poslije ćemo se sretati, a ostaje prijateljstvo koje je nastalo kroz ove projekte, dodao je još menadžer Nikić.


Salko i Ivan sa trenerima


Domaći tim se nada poštenom suđenju, fer borbi i korektnom navijanju.

- Zaista smo imali odličan prijem u Crnoj Gori, želimo i mi njima da pokažemo da smo dobri domaćini. Molim sve za fer i korektno navijanje, kazao je Senad Mujanović, menadžer Salke Zildžića.




Pojas svjetskog prvaka
Sadašnji nosioc pojasa, Ivan Strugar, u odličnoj je formi, došao je da potvrdi tituli:

- Treniram dva puta dnevno, onako kako to radim pred svaki meč, sve smo učinili da moja forma bude dobra i sada je maksimalna, ne mogu biti spremniji. Što se tiče meča i protivnika, dobro ga poznajem, došao sam da odbranim pojas i da ga vratim u Crnu Goru. U fer i poštenoj borbi želim da pobijedim. Salko je odličan borac, poštujem ga, mislim da će na Salki biti veći pritisak a neka pobijedi bolji.

Salko Zildžić je ovaj put u ulozi izazivača. Pojas za koji se sutra bori bio je dvije godine njegov. Dobro se pripremao i siguran je u svoj uspjeh te dodaje:

– Imao sam operaciju šake, sve je uredno sanirano, i sada je OK. Mislim da sam dovoljno spreman da vratim ono što je moje kod Ivana. Trudit ću se da ne pogrijesim i da pojas dođe ponovo u moje ruke.


Salko Zildžić i Ivan Strugar


Danas je obavljeno i službeno vaganje glavnih aktera manifestacije.

Ulazak gostiju i publike predviđen je za 19 sati. Prve borbe će početi u 19:15 a uvodni mečevi između boksera BiH i Hrvatske od 20:15 do 22 sata.

S.M.