TUZLARIJE - BILTEN TK

18.10.2012.
Vlada TK
Iz Budžeta TK za studentske kredite izdvojeno 464.000 KM
Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, danas je u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli organizovalo potpisivanje ugovora za dodjelu studentskih kredita sa 374 studenta od prve do šeste godine studija u akademskoj 2012/2013. godini.



Ministarstvo je provelo postupak dodjele kredita redovnim studentima dodiplomskog studija, nakon provedenog konkursa i predviđenih kriterija. Na osnovu materijalnog položaja i socijalnog statusa, kredit dobilo je 259, a 115 studenata ga je dobilo na osnovu ostvarenog natprosječnog uspjeha u toku studija.



Prof. dr. Nađa Avdibašić-Vukadinović, ministrica obrazovanja nauke, kulture i sporta u Vladi TK, ovom prilikom je istakla: ”Vlada Tuzlanskog kantona je iz Budžeta TK za 2012. godinu na poziciji Fond za kreditiranje studenata, planirala sredstva u iznosu od 464.000 KM, a iznos kredita pojedinačno po svakom studentu iznosi 1.200 KM, tako da smo kreditirali 374 studenta, po dva osnova. Studentski kredit i te kako će dobro doći za veliku plejadu mladih koji su željni obrazovanja, te im želim da sretno i uspješno utroše ova sredstva na svoje obrazovanje.”


Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK