TUZLARIJE - BILTEN TK

01.11.2012.
Vlada TK
Donesena Odluka o izmjenama i dopunama Pozitivne liste lijekova TK


Vlada Tuzlanskog kantona je na prijedlog Ministarstva zdravstva donijela Odluku o listi lijekova koji se izdaju na teret sredstava Zavoda zdravstvnog osiguranja Tuzlanskog kantona, koja sadrži generičku listu lijekova sa usaglašenim cijenama lijekova.

Članom 5. Odluke utvrđeno je da će Ministarstvo zdravstva na temelju ove odluke i Federalne odluke, pripremiti Pozitivnu listu lijekova Tuzlanskog kantona, koju će donijeti Vlada Tuzlanskog kantona.

Ministarstvo zdravstva je provelo postupak izrade prijedloga pozitivne liste lijekova u skladu sa općim i posebnim kriterijima za uvrštavanje lijekova na pozitivnu listu lijekova koji su utvrđeni tačkom VIII Federalne odluke.

Na prijedlog Ministarstva zdravstva Vlada Tuzlanskog kantona je donijela Odluku o Pozitivnoj listi lijekova Tuzlanskog kantona i Odluku o izmjenama i dopunama Pozitivne liste lijekova Tuzlanskog kantona.

S obzirom na to da u predhodnim postupcima izrade Pozitivne liste lijekova nisu obezbijeđeni svi lijekove koji su utvrđeni Odlukom o listi lijekova koji se izdaju na teret sredstava Zavoda zdravstvnog osiguranja Tuzlanskog kantona, koja sadrži generičku listu lijekova sa usaglašenim cijenama lijekova, Ministarstvo zdravstva je ponovo provelo postupak za dopunu Pozitivne liste lijekova Tuzlanskog kantona s ciljem da se osiguranim licima omogući ostvarivanje prava na lijekove u što većem obimu.

Nakon ponovljenog postupka pripremljen je dopunjeni prijedlog Pozitivne liste lijekova Tuzlanskog kantona koji je na današnjoj sjednici Vlade Tuzlanskog kantona usvojen.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK