TUZLARIJE - BILTEN TK

16.11.2012.
U okviru IFC projekta privlačenja novih investicija
Održana prva obuka


Međunarodna finansijska korporacija (IFC) u saradnji sa Ministarstvom razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona, početkom sedmice je u Plavoj sali BKC-a Tuzla održala prvu obuku u okviru IFC projekta pod nazivom "Unapređenje poslovnog ambijenta na TK s ciljem privlačenja novih investicija".



Nakon pozdravnih riječi premijera Tuzlanskog kantona Seada Čaušević, članovi radnih tijela i službenici angažovani na projektu iz svih resornih ministarstava, samostalnih upravnih organizacija i regulatornih tijela upoznali su se sa prvim koracima u realizaciji projekta. Na temu "Priprema inventara administrativnih postupaka" učesnicima su date smjernice za pripremu inventara i popunjavanje formulara za prijavu administrativnih postupaka koji su potrebni za izradu elektronskog registra koji će privrednicima omogućiti da na transparentan način dođu do potrebnih informacija.

Ovo je prva u nizu obuka koju će Međunarodna finansijska korporacija (IFC) sprovoditi u saradnji sa Vladom Tuzlanskog kantona kako bi navedeni projekat bio što uspješnije realiziran do kraja naredne godine.



Priredio(la): Odjeljenje za informisanje