TUZLARIJE - BILTEN TK

24.11.2012.
Vlada TK
Čestitka premijera TK u povodu Dana državnosti


Premijer Čaušević
Povodom 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine Premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević upućuje javnu čestitku svim građanima naše domovine u kojoj stoji:

„U ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime svim građanima Bosne i Hercegovine upućujem iskrene čestitke u povodu 25. novembra - Dana državnosti BiH.
25. 11.1943. godine je jedan od najznačajnijih datuma u historiji naše zemlje. Odluke koje su donijeli predstavnici svih bosanskohercegovačkih naroda na historijskom zasjedanju u Mrkonjić Gradu bile su neprocjenjiv zalog za budućnost i opstanak Bosne i Hercegovine.

Bilo je to vrijeme kada je veliki broj evropskih naroda i država bio doveden pod pitanje opstanka. Od tada do danas BiH je gradila i branila svoj identitet, državnost i samobitnost zahvaljujući prvenstveno visokoj svijesti Bosanaca i Hercegovaca koji su svoju državu stavljali ispred svih drugih vrijednosti i interesa.

Nama je ostala čast i obaveza da čuvamo i branimo tada obnovljenu državnost i antifašističku tradiciju ovog prostora. Odbrambeno-oslobodilačkim ratom 90-ih godina prošlog vijeka smo odbranili državu Bosnu i Hercegovinu i to je naš zalog budućim generacijama.“




Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK