TUZLARIJE - BILTEN TK

11.01.2008.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla
Čelnici kluba dobili obećanje da će Vlada TK izdvojiti 2 miliona za izgradnju stadiona Tušanj
Delegacija FK Slobode, predvođena Salihom Šabovićem, predsjednikom Upravnog odbora, a u koju su još sačinjavali Ćamil Čustović direktor kluba, te Salko Bukvarević, član Skupštine FK Slobode i predsjednik Kluba Bošnjaka u Skupštini TK, nakon sastanka sa prof. dr. Mirzetom Hadžić – Suljkić, ministricom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u Vladi TK, dobili su obećanje da će Vlada iz svojih kapitalnih ulaganja u ovoj godini izdvojiti 2 miliona maraka namjenjenih za izgradnju stadiona Tušanj, što će uveliko pomoći što bržoj i kvalitetnijoj gradnji budućeg stadiona kojem će svoje utakmice igrati najstariji i najpopularniji sportski kolektiv u Tuzlanskom kantonu.


Također, potvrđeno je da je Vlada TK uplatila obećanih 200.000 KM, za rekonstrukciju pomoćnog stadiona, koji će biti dio kompleksa buduće JU «Stadion Tušanj», čime su demantovani medijski istupi Franje Kovačevića šefa Službe za društvene djelatnosti općine Tuzla, koji je istakao da Vlada TK još uvijek nije uplatila spomenuti dio sredstava.
U FK Slobodi su već dogovorili i sastanak sa Nedžadom Brankovićem, premijerom Vlade FBiH, koja je također obećala da ća iz svog budžeta izdvojiti određena sredstva, čime bi se zaokružio prvi dio aktivnosti kluba oko iniciranja aktivnosti različitih nivoa vlasti vezanih za izgradnju stadiona, što je jedan od prioritetnih ciljeva klupske Uprave.

Priredio(la): S.M.