TUZLARIJE - BILTEN TK

06.12.2012.
Pripreme za 19. Izbor sportiste Tuzlanskog kantona
Održana prva sjednica organizacionog odbora


U organizaciji Sportskog saveza Tuzlanskog kantona, a pod pokroviteljstvom Vlade Tuzlanskog kantona, ove godine će se održati 19. Izbor sportiste Tuzlanskog kantona.

Jučer je u Sali za sastanke Vlade Tuzlanskog kantona održana prva sjednica organizacionog odbora ove manifestacije, kojom je predsjedavao Sead Čaušević, premijer Tuzlanskog kantona.

U Organizacioni odbor su izabrana 34 člana, koji su jednoglasno usvojili sastav Izvršnog odbora i Ocjenjivačkog žirija manifestacije, koja će se održati 19. decembra 2012. u Narodnom pozorištu Tuzla sa početkom u 19.30 sati.

Izvršno i operativno tijelo u organizaciji „Izbora sportiste TK za 2012. godinu“ činit će:
Prof. dr. Nađa Avdibašić Vukadinović, predsjednica, prof.dr. Branimir Mikić, dopredsjednik, De. Edin Osamnbegović, Zoran Teofilović, Armin Ćatić, Ibrahim Kozlić, Muhidin Žunić i Nedim Ćudić.

U Ocjenjivački žiri su imenovani: Mirela Osmanović, predsjednica, Vanja Bosankić, dopredsjenica, Kada Delić, Nedim Muharemagić i Emir Junuzović.

Najbolji sportisti i sportistkinje bit će birani u devet kategorija u validnom i invalidnom sportu, dok će kao i prethodnih godina biti izabrani najbolja sportistkinja i najbolji sportista Tuzlanskog kantona.

Sportski savez Tuzlanskog kantona još jednom poziva sportske kolektive i saveze da prijedloge svojih kandidata dostave najkasnije do 10. decembra 2012. godine lično u Sportski savez TK, UL. 2. oktobar br. 11. (zgrada DTV Partizan) svaki dan od 09:00 do 14:00 sati.

Sportski savez Tuzlanskog kantona