TUZLARIJE - BILTEN TK

04.12.2012.
Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja TK
Održan sastanak u cilju suzbijana nelegalnog prevoza


Sa ciljem sprovođenja Operativnog plana mjera za suzbijanje nelegalnog rada u oblasti prijevoza na području Tuzlanskog kantona, koji je usvojila Vlada TK danas je u u prostorijama Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona održan sastanak kojem su osim Nenada Lukanovića, pomoćnika ministra za saobraćaj i Esada Mušanovića, stručnog savjetnika za unutrašnji i međunarodni saobraćaj u Ministarstvu prisustvovali Besim Duraković, direktor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove TK, Edina Bektić, V.D. glavnog inspektora za promet, roba, usluga i saobraćaja, Miralem Malkić, načelnik Odjeljenja za podršku i koordinaciju u MUP TK, Čerkezović Ramiz, viši inspektor za podršku i koordinaciju u MUP TK i ispred Udruženja „Tuzla-Taxi“ Tuzla Begunić Nedžad, predsjednik i Husić Neim podpredsjednik udruženja.



Nakon sprovedene diskusije i iznesenih informacija o dosadašnjim rezultatima na suzbijanju nelegalnog rada u oblasti prijevoza na području Tuzlanskog kantona, od strane učesnika na sastanku doneseni su sljedeći:

Z A K LJ U Č C I

1. Da se nastavi sprovođenje usvojenog Plana mjera i da MUP TK „Operativni plan aktivnosti službenika policije na suzbijanju nelegalnog rada u oblasti prijevoza na području Tuzlanskog kantona“ koji je donijela Uprava policije MUP TK nastavi sprovoditi kontinuirano uz prihvaćanje sugestija, da glavni prioritet i težište bude na kontroli rada bez odobrenja tzv. „Rad na crno“ i to ravnomjerno po svim općinama TK.
2. Da se takođe, od strane inspekcije i policije pri kontroli rada stavi težište na povratnike u činjenju prekršaja i rada na crno, te da se istima podnose prekršajni nalozi i prijave, donesu rješenja o zabrani rada i stave „kandže na vozila“ kako bi bili primjer za druge prekršitelje i prestali sa nelegalnim radom.
3. Da se dostavi dopis svim općinama na području TK, da u skladu sa Zakonom o cestovnom prijevozu na području TK urede taksi stajališta na propisan način, te da ih obilježe vertikalnom i horizontalnom saobraćajnom signalizacijom.
4. Da Ministarstvo trgovine turizma i saobraćaja, nakon dostavljenih podataka od MUP TK i Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, sačini cjelovitu Informaciju o sprovedenim aktivnostima i preduzetim mjerama za period V-XI 2012. godine iz Operativnog plana mjera na suzbijanju nelegalnog rada u oblasti prijevoza na području Tuzlanskog kantona, te da istu dostavi Vladi TK na razmatranje i usvajanje.