TUZLARIJE - BILTEN TK

18.12.2012.
Sve spremno za gala sportsku manifestaciju
Sutra Izbor najboljih sportista Tuzlanskog kantona


U organizaciji Sportskog saveza Tuzlanskog kantona, a pod pokroviteljstvom Vlade TK, sutra će na tradicionalnoj manifestaciji Izbora sportiste godine, biti proglašeni najbolji sportisti, ekipe, treneri i sportski radnici Tuzlanskog kantona.




Manifestacija „Izbor sportiste Tuzlanskog kantona“ održat će se 19. put, a kako je istaknuto na današnjoj press konferenciji visok nivo organizacije iz prethodnih godina, zadržat će se i ove godine.

O aktivnostima koje su prethodile organizaciji sutrašnje manifestacije, na danas održanoj press konferenciju govorili su prof. dr. Nađa Avdibašić-Vukadinović ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi TK-a, i podpredsjednica Organizacionog odbora, prof. Mirela Osmanović, predsjednica Ocjenjivačkog žirija, te Jadran Lasetović generalni sekretar Sportskog saveza TK-a.

Ministrica Nađa Avdibašić-Vukadinović


Stručni žiri kojeg su činili Mirela Osmanović, Vanja Bosankić, Kada Delić-Selimović, Nedim Muharemagić i Emir Junuzović, imao je težak posao, s obzirom da je stiglo više od stotinu aplikacija. Mirela Osmanović, predsjednica Ocjenjivačkog žirija je kazala:


Imena najboljih u 11 kategorija su poznata, a bit će obznanjena sutra. Na sceni Narodnog pozorišta, ćemo imati priliku vidjeti najbolje pojedince u konkurenciji kadeta, juniora, seniora, trenera, ekipa, sportista iz četiri kategorije u invaldinom sportu, te najbolju sportistkinju i sportistu.

- Tradicionalno kroz ovu manifestaciju promovišemo i domaće muzičare, koji svojim kvalitetom zaslužuju da budu dio ove gala sportske večeri. Ovim putem pozivam sve zainteresovane građane da nam se sutra pridruže, te podrže najbolje sportiste koje imamo i u čiju čast cjelokupnu manifestaciju i organizujemo, istakao je Jadran Lasetović, generalni sekretar Sportskog saveza Tuzlanskog kantona.



Ceremoniju dodjele nagrada, pratit će zanimljiv kulturno-zabavni program u koje će učestvovati učesnici popularnog TV show programa „Zvijezda možeš biti ti“, Dženana Husejnović, Jasmin Mag i orkestar Balsika.

Manifestacija „Izbor sportiste godine TK 2012“ na programu je sutra 19.12.2012. godine u Narodnom pozorištu Tuzla, sa početkom u 19:30 h. Ulaz je slobodan.