TUZLARIJE - BILTEN TK

21.12.2012.
Potpisani ugovori za nabavku građevinskog materijala povratnicima


Ugovore o donaciji finansijskih sredstava za nabavku građevinskog materijala, ukupne vrijednosti od 280.000, 00 KM, jučer je sa prvom grupom povratnika i raseljenih lica, u prostorijama Vlade potpisao ministar za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona Sead Hasić. Ovime je nastavljena dugogodišnja kontinuirana aktivnost Vlade Tuzlanskog kantona da pomaže povratak prognanih na svoja prijeratna ognjišta.



Pomenuta finansijska sredstva, koja je iz Budžeta za 2012. godinu obezbjedila Vlada Tuzlanskog kantona, kao podrška povratku raseljenih i izbjeglih lica u predratna prebivališta, izdvojena su za nabavku 57 paketa građevinskog materijala za izgradnju i sanaciju stambenih jedinica i 20 paketa za izgradnju gospodarskih objekata povratnicima na područje Tuzlanskog kantona i 13 opština Republike Srpske.



Ministar Hasić istakao je da će ovakve aktivnosti ministarstva biti nastavljene i u narednom periodu, te dodao kako se nada da će priča o izgradnji stambenih objekata uskoro biti pri kraju kako bi se mogli posvetiti drugim projektima bitnim za održivi povratak. „Jedan od prioritetnih projekata jeste zapošljavanje povratnika, na čijoj je realizaciji ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona već počelo sa radom, a za što što je prošle godine izdvojeno 139.000 KM.“

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje