TUZLARIJE - BILTEN TK

24.12.2012.
Vlada TK
Kompaniji Herceg uručena okolinska dozvola


Ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Mirsad Hadžiselimović je danas sa saradnicima direktoru i upravi kompanije Herceg d.o.o. iz Srebrenika uručio okolinsku dozvolu.


Današnjim činom završena je trogodišnja procedura u okviru koje je Herceg ispunio sve propisane uvjete i stekao preduslove za dobijanje okolinske dozvole. „U toku ove procedure mi smo morali dobiti i vodnu dozvolu za što smo prethodno morali psristupiti projektovanju i izgradnji sistema za prečišćavanje otpadnih voda“ rekao je direktor Komapnije Ramiz Karić ističući da niti jedan element koji bi mogao zagaditi kako vodu, tako i zemlju ili zrak, a koji je moguće eliminisati, neće napustiti krug ove fabrike.



Herceg Srebrenik je današnjim činom još jednom pokazao svoju društvenu odgovornost, da mu je jednako stalo do poštovanja kako domaćih, tako i međunarodnih procedura i certifikata.

Inače u svom radu Hreceg zapošljava oko 260 radnika, a ovogodišnji promet firme se procijenjuje na oko 26 miliona Konvertibilnih maraka. „U svom radu mi smo oko 70% izvozno orijentirana kompanija, pri čemu su naša glavna tržišta Europska unija i Australija kao kontinent“ istakao je direktor Karić.
Ministar Hadžiselimović je istakao zadovoljstvo što može ovakvoj kompaniji uručiti okolinsku dozvolu, te na taj mali način doprinijeti njenom uspješnom poslovanju i stvaranju preduslova za dalji rast i razvoj.




Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK