TUZLARIJE - BILTEN TK

11.01.2013.
˝Hvala što ste nam pomogli da očuvamo Ditu˝




Kako bi izrazio zahvalnost za učinjene napore i uloženi trud za obezbjeđenje energenata i stvaranje preduslova za nastavak rada Fabrike deterdženata „Dita“ ministar industrije, energetike i rudarstva je danas upriličio prijem za predstavnike Kantonalnog poreskog ureda u Tuzli Poreske uprave FBiH, Termoelektrane Tuzla, Elektrodistribucije Tuzla i JKP Vodovod i kanalizacija Tuzla.

Ove kompanije su u proteklom periodu svojim dodatnim zalaganjem i naporima omogućili da se Fabrici deterdženata „Dita“ u roku od dva dana puste svi, za početak proizvodnje neophodni energenti.

„Ja im se u to ime zahvaljujem jer sigurno da hemijska industrija u našem kantonu sa Dita-om i bez nje ne bi bila ista“ istakao je ovom prilikom ministar Knežiček.

Na sastanku je dalje bilo govora o daljim aktivnostima i perspektivama ove fabrike, bez čijeg daljeg rada i proizvodnje sigurno ne bi moglo doći ni do naplate trenutnih potraživanja, složili su se učesnici sastanka.

„Dugovanja Fabrike prema Poreskoj upravi iznose nešto više od 2, 5 miliona Konvertibilnih maraka, od čega je oko 700.000 KM iznos kamata“ riječi su Fikreta Hasanovića, Direktora Kantonalnog poreskog ureda, a dugovanja po osnovu električne energije, vodene pare, vode i kanalizacije su u manjim iznosima.

Osim ministra Knežičeka i direktora Hasanovića, današnjem prijemu su u ime Termoelektrane Tuzla prisustvovali direktor Izet Džananović i Mirza Bešlagić, Elektrodistribucije Tuzla direktor Nusret Kurtalić, a u ime JKP Vodovod i kanalizacija Amer Hajdarević.