TUZLARIJE - BILTEN TK

11.01.2013.
Novoformiranim sudovima u Lukavcu i Banovićima uručeni automobili


Ministar pravosuđa i uprave Tuzlanskog kantona Alen Taletović je danas novoformiranim općinskim sudovima u Banovićima i Lukavcu uručio dva motorna vozila. Uručenjem vozila stvoreni su optimalni uslovi za rad i djelovanje ovih institucija.



Uz riječi zahvale ministru Taletoviću i cjelokupnoj Vladi Tuzlanskog kantona predsjednici sudova Ajša Softić i Muhamed Vejzović ističu da uručenje ovih vozila sudovima znači mnogo, jer je Ministarstvo pravosuđa i uprave Tuzlanskog kantona, u saradnji sa Visokim sudskim i tužilačkim vijećem, kao i lokalnim zajednicama, omogućilo ovim sudovima i sudijama koji u njima rade, materijalne pretpostavke za kvalitetan rad.



„Sudije Općinskog suda u Banovićima građanima obećavaju da će ovaj sud osigurati ostvarivanje svih njihovih zakonom zagarantovanih prava“ istakla je predsjednica Softić.


Na ovaj način sklopljen je mozaik u opremanju ova dva novoformirana suda, a današnje uručenje najava je daljih ulaganja u stvaranje preduslova za kvalitetnije sudstvo i pravosuđe. „U 2013. godini nas čekaju novi zadaci, u prvom redu mislim na rekonstrukciju postojećih zgrada općinskih sudova u Lukavcu, Živinicama i Banovićima“ rekao je ministar Taletović, te, kao jedan od narednih kapitalnih projekata, najavio skorašnje konačno rješavanje problema zgrade Općinskog suda u Tuzli.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK