TUZLARIJE - BILTEN TK

14.05.2008.
Vlada TK
Prijem za istaknute sportiste
Minstarstvo za nauku, kulturu, obrazovanje i sport na čelu sa ministricom Mirzetom Hadžić – Suljkić, danas je upriličilo prijem za istaknute sportiste. O karatiskinjama KBS ˝Tuzla Sinbra˝ već godinama slušamo samo najbolje. Na nedavno održanom Europskom prvenstvu u Talinu, vatile su se sa srebrenim odnosno bronzanim medaljama. Postignuti rezultati Merime Softić, Lejle Ferhatbegović – Dizdarević i Mirsade Suljkanović, obogućuli su Bosni i Hercegovini učešće na svjetskom karate prvenstvu koje će se organizovati u Tokuju. Njihov trener Fikret Selman, istakao je koliko su ove uspješne karatiskinje vrijedne te da su do rezultata došle upornim zalaganjem. Napomenuo je da povremeno imaju finasijske probleme, ali kada su poteškoće u pitanju ističe problem vezan za pružanje zdravstvene zaštite sportista, dijagnosticiranja i saniranja povreda.


Novčane nagrade za istaknute sportiste



O svjetskom prvaku u kick boksu Salki Zildžiću, u zadnje vrijeme puno se govorilo i pisalo. Vratio je titulu atraktivnim nokautom u meču sa Ivanom Stugarom. Kao sportista vrhunskih rezultata danas je takođe bio pozvan na prijem, kojim se želi reči da se prati rad sportista i da se nastoje nagraditi.
Prijemu se pridružio i premijer Enes Mujić, koji je uz savjetnicu za sport Nađu Avdibasić – Vukadinović čestitao sportistima i njihovim trenerima.


Prijem za sportiste

Pored sportista čestitke i simbolične nagrade dobili su i treneri Fikret Selman i Ismet Kavgić, koji su se zahvalili podršci Vlade TK i Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta. Uz predstavnike Vlade TK, prisutni su bili i Mehmed Bajrić, te sekretar Sportskog saveza Tuzlanskog kantona Jadran Lasetović.

S.M.