TUZLARIJE - BILTEN TK

20.02.2013.
Vlada TK
Ministar Senaid Hadžić sa saradnicima posjetio Općinu Sapna


Ministar trgovine, turizma i saobraćaja Senaid Hadžić danas je sa saradnicima posjetio Općinu Sapna. Sastao se sa našelnikom Općine Ismetom Omerovićem i njegovim saradnicima.



Upoznavanje sa problemima sa kojima se suočavaju lokalne zajednice iz oblasti koje su u nadležnosti Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona bila je tema danas održanog sastanka predstavnika Ministarstva i Općine Sapna. Dva najznačajnija projekta o kojima se danas govorilo su „Plan izrade Strategije razvoja turizma Tuzlanskog kantona“ i realizacija projekta „Kupujmo i koristimo domaće“ koji će prema najavama biti realizirani tokom ove godine. Ovom prilikom ministar Senaid Hadžić je iskazao spremnost Ministarstva u cjelini za saradnju u okviru svih projekata bitnih za Općinu.

Posvećena je pažnja i planiranoj izradi Strategije razvoja turizma na području TK koja će u svom prioritetu morati objedinjavati interese lokalnih zajednica. Kada je u pitanju saobraćaj, akcentirano je da Općina Sapna treba biti bolje povezana, tako da će u narednom periodu biti neophodno posvetiti više pažnje ovom problemu. Također, treba uredno obilježiti sva autobuska stajališta na području Općine, dok su taksi stajališta jako dobro uređena, istakli su danas predstavnici Ministarstva.

Načelnik Općine Sapna Ismet Omerović istakao je da Općina stoji na raspolaganju za sve aktivnosti koje Ministarstvo bude poduzimalo u cilju poboljšanja kvaliteta života građana, a službenici Ministarstva će za svako od danas razmotrenih, ali i eventualnih budućih pitanja pružiti neophodnu pomoć i podršku.

U ime Ministarstva današnjem sastanku, osim ministra Hadžića su prisustvovali, pomoćnici ministra Nenad Lukanović i Ekrem Avdić, direktor Direkcije cesta TK Sulejman Brkić i predsjednik Skupštine Turističke zajednice TK Hasan Sejdinović.





Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK