TUZLARIJE - BILTEN TK

22.02.2013.
Prijem za Nazifa Mujića, dobitnika Srebrenog medvjeda


Premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević i ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona Nađa Avdibašić Vukadinović primili su danas u posjetu Nazifa Mujića, dobitnika Srebrnog medvjeda za najbolju glavnu mušku ulogu na 63. Filmskom festivalu u Berlinu.



„Ovo je prilika da Vam se zahvalimo i čestitamo Vam na osvojenoj nagradi, koja, obzirom na tematiku filma „Epizoda u životu berača željeza“ svima nama ukazuje na težak socijalni položaj ljudi koji žive u našoj okolini i podsjeća na obavezu svih nas da činimo i dodatne napore u cilju stvaranja kvalitetnijih uslova za život svih građana“, rekli su ovom prilikom premijer Čaušević i ministrica Avdibašić Vukadinović, te istakli da će Vlada Tuzlanskog kantona, u skladu sa mogućnostima pružiti podršku i pomoć cjelokupnoj romskoj populaciji.

Ovom prilikom premijer Čaušević je još jednom ukazao na potrebu sistemskog rješavanja zdravstvenog osiguranja i uopšte prava na pristup osnovnoj medicinskoj zaštiti, svih građana Bosne i Hercegovine, bez obzira radi li se o uposlenim licima, nezaposlenim, prijavljenim ili licima koja nisu prijavljena na evidenciju službe za zapošljavanje.

Gospodin Mujić se Premijeru i Ministrici zahvalio na čestitkama, te istakao da je „Medo“, kako ga on i njegova supruga zovu, nešto neprocjenjivo u njihovim životima. „Supruga Senada i ja smo izgubili bebu i „Medo“ je danas nama kao naše dijete“ emotivno je rekao Nazif, za kojem su Premijer i Ministrica poželjeli da u budućnosti proživljava „samo bolje i radosnije životne epizode“.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK