TUZLARIJE - BILTEN TK

04.03.2013.
Poduzetnička obuka za učenike završnih razreda
„Biznis planom do samozapošljavanja˝


Udruženje „Centar za razvoj poduzetništva" Tuzla uz podršku Ministarstva razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona, realizuje projekat pod nazivom „Biznis planom do samozapošljavanja".



Projekat će omogućiti da 25 učenika završnih razreda srednjih stručnih i tehničkih škola iz Tuzle tokom marta i aprila 2013. godine prođe obuku od 5 modula o osnovama poduzetništva i pisanju biznis plana, uz dosta vježbi, interaktivnog i samostalnog rada i kvalitetne predavače.

Tokom obuke, svi učesnici će uz pomoć predavača izrađivati svoje biznis planove, koji predstavljaju prve male korake ka pokretanju vlastitog biznisa. Po završetku obuke tri najbolja biznis plana će biti nagrađena novčanim nagradama u iznosu od 400, 300 i 200 KM, a svi učesnici će dobiti certifikat kao potvrdu učešća u projektu.

Ukoliko učenici žele učestvovati u projektu, steći nova znanja o pokretanju biznisa i osvojiti nagradu, potrebno je da popune aplikaciju, koju mogu naći na FB grupi "Biznis planom do samozapošljavanja" (pod Files) i poslati je do petka 15.03.2013. na email adresu [email protected] sa nazivom "Prijava za projekat".

Za sva pitanja vezana za prijavu i obuku moguće je se obratiti osoblju Centra za razvoj poduzetništva putem e-maila [email protected], telefona 035 258 436 ili na FB grupi: Biznis planom do samozapošljavanja.