TUZLARIJE - BILTEN TK

17.05.2008.
VladaTK
Administrativna komisija zadužena da sagleda stanje raspoloživih stanova u nadležnosti Kantona


U skladu sa Programom o raspodjeli sredstava namijenjenih za manifestacije Vlada Tuzlanskog kantona Vlada TK odobrila 3 000, 00 KM kao pomoć za organizaciju sportsko-turističke manifestacije 28. auto-relija Brčko-Banovići.

Crvenom križu općine Tuzla odobreno je 5 000, 00 KM kao podršku za učešće ekipe prve pomoći na evropskom takmičenju.

Općini Čelić odobreno je 12 000, 00 KM na ime pomoći u organizaciji XIX privredne manifestacije „Dani jagodastog voća - Čelić 2008.“

Donesene su i odluke o prenosu sredstava (računarska oprema) u trajno vlasništvo Ministarstva za obnovu razvoj i povratak i donaciji računarske opreme općinama Banovići, Kladanj, Teočak, Čelić, Sapna i Teočak.
Riječ je opremi nabavljenoj u okviru projekta lokalnog integriranog razvoja koji se realizuje na osnovu Sporazuma o saradnji između Vlade Tuzlanskog kantona i italijanske Provincije Padova. Ukupna vrijednost navedene opreme je nešto više od 15 000, 00 KM.

Data je Saglasnost na tekst Ugovora kojim Vlada Kantona preuzima dug DD „Interplet“ Brčko, Poslovna jedinica Srebrenik. Riječ je o dugu od 42 937, 84 KM za doprinose za penzijsko i invalidsko osiguranje za sedam bivših radnika ovog preduzeća.
Ova sredstva Vlada Tuzlanskog kantona povjeriocu je izmirila još 2005. godine ali kako je sredstva uplatila Vlada, a ne dužnik (Interplet) neophodno je da se između Interpleta i Vlade Kantona zaključi Ugovor o preuzimanju duga. Samo na taj način PIO može prebaciti uplaćena sredstva na zaposlenike Interpleta kako bi mogli steći pravo na penzionisanje.

Formirana je i šestočlana Komisija Vlade koja je zadužena da prikupi dokumentaciju i evidentira svu nepokretnu imovinu u vlasništvu Tuzlanskog kantona (poslovne prostorije i stanovi) te sagleda stanje po pitanju njihove uknjižbe i pokrenu postupke uknjižbe imovine za koju to do danas nije učinjeno.

Administrativna komisija Vlade je zadužena da sagleda stanje raspoloživih stanova u nadležnosti Vlade kantona te eventualno Vladi ponudi prijedlog za njihovo korištenje i raspolaganje.

Ured za zajedničke poslove Vlade kantona je zadužen da predloži izmjene i dopune Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Ureda kako bi se predvidjelo odgovarajuće radno mjesto za imovinsko-pravne i druge poslove vezane za imovinu Tuzlanskog kantona.

Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost na Odluku o raspisivanju javnog oglasa i utvrđivanju teksta javnog oglasa za utvrđivanje prijedloga kandidata za člana Nadzornog odbora JP „Direkcija cesta Federacije BiH“ iz Tuzlanskog kantona.

Donesena je Odluka o raspisivanju javnog oglasa i utvrđivanju teksta javnog oglasa radi popunjavanja upražnjene pozicije člana Nadzornog odbora Kantonalne agencije za privatizaciju Tuzlanskog kantona.

Vlada TK imenovala je UO JU Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona:
1. Senad Hamzić
2. Medžid Ćehić
3. Iva Lamešić

Na zadnjoj redovnoj sjednici Vlade TK utvrđen je i prijedlog kandidata za imanovanje u:

Nadzorni odbor DD Aida Tuzla:
1. Mirsad Hadžić
2. Jasna Bijeljenčević
3. Sead Smajlović

Nadzorni odbor KHK Lukavac:
1. Mulaga Fejzić
2. Sabina Begić
3. Zaim Hasanhodžić

Nadzorni odbor DOO Elektromontaža Tuzla:
1. Jasminka Sukanović
2. Džafer Kudumović
3. Sunčica Mašić

O konačnom imenovanju članova navedenih nadzornih odbora odlučit će Skupština društva u skladu sa Zakonom o privrednim društvima.

Donesene su i odluke o razrješenju i imenovanju pojedinih članova školskih odbora u JU OŠ „Lukavac Mjesto“ Lukavac, JU OŠ „Sjenjak“ Tuzla i JU Mješovita srednja hemijska škola Tuzla.

U JU Mješovita srednja elektro-mašinska škola Lukavac, JU Osnovna muzička škola Tuzla i JU OŠ „Hasan Kikić“ Gračanica imenovani su privremeni školski odbori.

Priredio(la): S.M.