TUZLARIJE - BILTEN TK

23.05.2013.
Na spomen obilježje ispred MUP-a položeno cvijeće
Dan policije obilježen skromno, radno i dostojanstveno




U povodu obilježavanja 22. maja - Dana Policije TK, od strane menadžmenta i Sindikata policije MUP-a TK, danas je upriličeno polaganje cvijeća ispred zgrade MUP-a TK na spomen obilježju poginulim pripadnicima policije.


Predstavnici porodica poginulih policajaca


Prema riječima Safeta Begić, zbog teške finansijske situacije u Tuzlanskom kantonu, odlučeno je da se Dan policije obilježi skromno, radno ali dostojasntveno.



- Koristim priliku da svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova TK čestitam Dan policije, također koristim priliku da se zahvalim svima koji su poslali čestitke u povodu Dana policije. Nakon formiranja Organizacionog odbora odučili smo da Dan policije obilježimo na skroman i radni načim. U okviru obilježavanja imali smo razne aktivnosti kao što su darivanje krvi, sportske manifestacije, dane otvorenih vrata u Gračanici, Banovićima i PU Istok Tuzla. Danas smo položili cvijeće na spomen obilježje policije. Zajedno sa Sindikatom MUP-a upriličili smo i prijem za porodice poginulih pripadnika MUP-a, kazao je između ostalog sekretar MUP-a TK Safet Begić, koji je Odlukom Vlade Tuzlanskog kantona ovlašten da predstavlja MUP TK do imenovanja novog ministra.

S.M.