TUZLARIJE - BILTEN TK

29.05.2013.
Zakazana nova hitna sjednica Skupštine TK
Gvožđe se kuje dok je vruće




Svaka hitna sjednica je priča za sebe ali nakon današnje, na kojoj je došlo do raspada "nove parlamentarne većine" nije nikakvo iznenađenje što je za sutra, za četvrtak, sazvana nova hitna sjednica Skupštine TK.

U zvaničnoj najavi piše da je sjednica zakazana u 13 sati u BKC-u i da će dnevni red biti utvrđen na sjednici ali se zna, iako to ne piše, da je sjednica zakazana na inicijativu Kluba poslanika SDP-a koji u stilu izreke "gvožđe se kuje dok je vruće" želi što prije da poentira u novonastaloj parlamentarnoj situaciji i dešavanja sa Vladom TK postavi u kolosjek koji mu odgovara.

S obzirom na prevrtljivost "malih" stranaka koje nastoje da od SDA i SDP-a izvuku za sebe što veći komad ministarskog kolača, nezahvalno je bilo šta prognozirati u vezi zakazane sjednice. Iznenađenje koje se desilo danas može se desiti opet.

Najčudnija situacija koja može da se desi je da jedno vrijeme Skupština nema definisanu parlamentarnu većinu pa čak i da suprostavljene strane (SDP i SDA) u izvjesnoj mjeri sarađuju kako bi javnosti pokazale i dokazale da ne žele da budu razlog za nastavak blokade Kantona.

A.M.