TUZLARIJE - BILTEN TK

08.06.2013.
Vlada TK
Postavljeni komandant, načelnik i članovi Kantonalnog štaba CZ


Vlada Tuzlanskog kantona postavila je komandanta, načelnika i članova Kantonalnog štaba civilne zaštite. Razlozi za donošenje novog Rješenja o postavljenju komandanta, načelnika i članova Kantonalnog štaba civilne zaštite posljedica su imenovanja nove Vlade Tuzlanskog kantona.



Za komandanta Kantonalnog štaba civilne zaštite postavljen je Samir Ništović, ministar za rad, socijalnu politiku i povratak. Načelnik Kantonalnog štaba civilne zaštite je mr.sci. Zdenko Tadić, direktor Kantonalne uprave civilne zaštite. Članovi Kantonalnog štaba civilne zaštite su Jadranka Duraković, sekretar Crvenog krsta/križa Tuzlanskog kantona, Zoran Teofilović, ministar unutrašnjih poslova - zadužen za policiju, dr.sci. Željko Knežiček, ministar industrije, energetike i rudarstva - zadužen za industriju, energetiku i rudarstvo.

Doktorica Nermina Hadžigrahić, ministrica zdravstva kao član Štaba civilne zaštite TK zadužena je za zdravstvo, Božo Antunović, ministar prostornog uređenja i zaštite okolice, za prostorno uređenje i zaštitu okolice, Alisa Bijedić, ministrica finansija zadužena je za finansije, Petar Simić, ministar razvoja i poduzetništva zadužen je za razvoj i poduzetništvo, dr.sc. Senaid Hadžić, ministar trgovine, turizma i saobraćaja - za saobraćaj, mr.sc. Alen Taletović, ministar pravosuđa i uprave – zadužen za primjenu propisa i pravne poslove, Edin Ajanović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - zadužen za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Izudin Karić, sekretar Kantonalne uprave civilne zaštite - zadužen je za obuku, planiranje i opće poslove, mr.sc. Dragan Pelemiš, pomoćnik direktora Kantonalne uprave civilne zaštite -za mjere zaštite i spašavanja, Elvedin Kurbašić, šef Kantonalnog operativnog centra - zadužen za osmatranje, obavještavanje i uzbunjivanje a Benedin Pejić, stručni savjetnik za deminiranje u Kantonalnoj upravi civilne zaštite -za deminiranje i NUS.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK