TUZLARIJE - BILTEN TK

05.06.2013.
Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK
Održan sastanak sa predstavnicima sindikata obrazovanja


U Uredu ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, Adema Šehidića, danas je održan prvi radni sastanak ministra sa predstavnicima Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture BiH Tuzlanskog kantona, Samostalnog sindikata radnika osnovnog obrazovanja i odgoja Tuzlanskog kantona i Sindikata visokog obrazovanja Tuzlanskog kantona.



Na sastanku je razgovarano o trenutnoj situaciji u osnovnom i srednjem obrazovanju, kao i o nastojanjima za kontinuiranom budućom saradnjom između Ministarstva i navedenih sindikata.

“Današnji sastanak je bio neophodan, s obzirom na trenutnu situaciju u osnovnom i srednjem obrazovanju, a koja se odnosi na početak školske 2013/2014. godine. Činjenica je da je 2.400 učenika manje na upisu u odnosu na prethodnu školsku godinu, tako da je rješavanje upisa u prvi razred srednjih škola Tuzlanskog kantona, kao i rješavanje tehnološkog viška u obrazovnim institucijama veoma bitno. U narednom periodu, kontinuirano ćemo raditi na rješavanju problema, tako da niko ne ostane bez posla”, istakao je Adem Šehidić, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi TK.

Predstavnici Sindikata Admir Terzić, Mirzet Pozderović i Boris Krešić izrazili su zadovoljstvo prijemom kod ministra koji je iskazao razumijevanje za dijalog, ponudili su prijedloge za rješavanje novonastale situacije, te očekuju dobru saradnju.

MONKS TK