TUZLARIJE - BILTEN TK

12.06.2013.
Ministar Željko Knežiček sastao se sa predstavnicima Sindikata tekstila, kože, obuće i gume TK


Na zahtjev Sindikata tekstila, kože, obuće i gume TK, ministar industrije, energetike i rudarstva Željko Knežiček sa saradnicima, jučer je održao sastanak. Predstavnici sindikata su zatražili pomoć, da Ministarstvo zajedno sa njihovim poslodavcima pokušaju obezbijediti normalne uslove rada i uvezivanje radnog staža.



Ministar je iskazao spremnost da pomogne ovim firmama, onoliko koliko je to u njegovom domenu i u okviru nadležnosti Ministarstva industrije, energetike i rudarstva.

Predstavnici Sindikata tekstila, kože, obuće i gume TK ističu kako je stanje u ovoj oblasti alarmantno, te su, zbog sve težih uslova u kojima rade, tražili hitan sastanak s Ministrom. Traže da vlast, onoliko koliko je u mogućnosti, obzirom da se radi o privatnim firmama, izvrše pritisak na poslodavce, a sve kako bi se položaj radnika, ali i ukupno poslovanje firmi popravilo.

Ovom prilikom ministar industrije, energetike i rudarstva u Vladi TK Željko Knežiček je izrazio spremnost da pomogne radnicima u oblasti tekstila, kože, obuće i gume. Istakao je iskustva rekonstrukcije i revitalizacije u firmama sa stopostotnim državnim kapitalom.

Ovom prilikom dogovoreno je, da na naredni sastanak budu pozvani i poslodavci, odnosno direktori firmi iz oblasti tekstila, kože, obuće i gume u TK, kako bi dobili stvarne podatke o poslovanju i definisali mjere, aktivnosti i načine kako im se može pomoći.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK