TUZLARIJE - BILTEN TK

18.06.2013.
Ministar Šehidić primio delegaciju Saveza sjedeće odbojke TK


Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi Tuzlanskog kantona, primio je danas u posjetu predstavnike Sportskog saveza sjedeće odbojke Tuzlanskog kantona. Ovom prilikom predstavnici Saveza su prezentirali izvještaj o radu Saveza u protekloj godini, program rada za tekuću godinu, te plan učešća reprezentativaca Bosne i Hercegovine na takmičenjima koja su na rasporedu ove godine.



Također, istaknut je i problem finansiranja Saveza, te problem dosadašnjeg načina raspodjele sredstava kada je u pitanju invalidni sport u Tuzlanskom kantonu, iako je sjedeća odbojka najtrofejniji sport u Bosni i Hercegovini. U smislu podrške Savezu i klubovima ministar Šehidić je iskazao spremnost za maksimalnu podršku i poboljšanje uslova, uvažavajući kriterije i uslove za raspodjelu sredstava, rezultate koji se postižu, kao i ukupnu količinu sredstava namijenjenih za podršku sportu. Na današnjem sastanku je dogovoreno da jedan predstavnik Saveza učestvuje u radu Komisije za raspodjelu sredstava sa budžetske pozicije tjelesna kultura i sport, koja će se oformiti nakon raspisivanja Javnog poziva za sufinansiranje projekata iz oblasti tjelesne kulture i sporta za 2013. godinu.
Ministar je predstavnicima Saveza uputio čestitke za cjelokupan uspjeh u sjedećoj odbojci ne samo u Tuzlanskom kantonu, nego i cijeloj Bosni i Hercegovini gdje značajnu ulogu imaju reprezentativci države sa područja našeg kantona.
U ime Sportskog saveza sjedeće odbojke Tuzlanskog kantona današnjem sastanku prisustvovali su Vehbija Tokić, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović i Dževad Junuzović, te pomoćnik ministra za kulturu i sport Zlatko Dukić.



Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK