TUZLARIJE - BILTEN TK

18.06.2013.
Vlada TK
Prijem za mlade matematičare Nariju Djedović i Adnana Ibrića


U Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, danas je organizovan prijem za Nariju Djedović, učenicu Katoličkog školskog centra Opća gimnazija, koja odlazi na Kipar na Balkanijadu iz matematike za juniore i Adnana Ibrića, učenika Gimnazije Lukavac, koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Svjetskoj matematičkoj olimpijadi u Kolumbiji, a takmičar je i Balkanijade iz matematike za seniore, koja se također održava na Kipru. Zajedno sa mladim talentima prijemu su prisustvovali Martin Antunović, direktor KŠC Opća gimnazija, nastavnik Marko Pavlović, i profesorica Senada Burgić.



Tokom ovog srdačnog susreta, ministar Adem Šehidić je istakao značaj velikog uspjeha dvoje veoma talentovanih učenika, čestitao im je na njihovim sjajnim rezultatima koje su postigli svojim radom, što je i najveći uspjeh, te kazao da treba pronaći načina za afirmaciju talentiranih učenika. Također, ministar Šehidić čestitao je i njihovim mentorima i profesorima na dobrim pripremama za održana takmičenja, poželjevši svima puno uspjeha na predstojećim takmičenjima.

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona će u skladu sa kriterijima za raspodjelu sredstava sa budžetske pozicije - kantonalna takmičenja sufinansirati odlazak učenika i pratioca na navedena takmičenja.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK